"Iedereen kan eenvoud ingewikkeld maken, maar het ingewikkelde eenvoudig maken, dat is creativiteit" (Charles Mingus, jazz-muzikant)

Als journalist ben ik gefascineerd door de verhalen van mensen. Wat drijft mensen tot bepaalde keuzes? Wat is de invloed van een grote gebeurtenis op een mensenleven? Hoe gaan mensen hiermee om? Met een open blik en vol verwondering luister ik naar mensen. Verhalen inspireren mij.

Sinds veertien jaar schrijf ik artikelen voor diverse tijdschriften, kranten en online media, veelal portretten van mensen met een bijzonder, uniek verhaal. Kleine en grote ondernemers hielp ik met teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, sociale media en andere promotie-uitingen.

Daarnaast werk ik sinds zes jaar als schrijfdocent. Zo geef ik schrijf-colleges aan de Hogeschool Leiden, waarbij ik de studenten onder andere leer interviewen en levensverhalen schrijven.

Een tekst moet de lezer raken, inspireren of aan het denken zetten. Ik zoek naar de kern, maak het abstracte concreet en zorg voor menselijke verhalen - of het nu voor een website, nieuwsbrief, blog, sociale media, tijdschrift of krant is.

 

"Iedereen kan eenvoud ingewikkeld maken, maar het ingewikkelde eenvoudig maken,
dat is creativiteit" (Charles Mingus, jazz-muzikant)

 

Anderen over mij...

Het is een plezier om met Lilian samen te werken! Lilian is een goede ‘mensenvinder’, een scherpe interviewer mét empathie en ze kan haar teksten ook nog eens mooi formuleren.
— Saskia Decorte, redacteur Psychologie Magazine
Lilian schrijft op een vlot leesbare manier. Ze pakt zwaardere en moeilijk bespreekbare onderwerpen op een open en toegankelijke manier aan, met respect voor de mens achter het verhaal. Als eindredacteur weet ze artikelen met ingewikkeld taalgebruik om te zetten naar begrijpelijke tekst voor ieder niveau, waarbij de essentie behouden blijft en zonder in kindertaal te vervallen. Daarbij is het uiterst prettig werken met Lilian, ze staat open voor suggesties, geeft haar deskundige mening en heeft ook begrip voor de positie van de opdrachtgever. De samenwerking met Lilian is letterlijk samen werken en iets goeds tot stand brengen.
— Hette Quispel, communicatieadviseur bij gemeente Leiden
Lilian is loyaal en initiatiefrijk. Ze zit vol ideeën en zet die ook om in daden. Prettig om mee samen te werken!
— Renate Sun-Louw, tekstschrijver en eindredacteur
Als chef van het tijdschrift OOK zette ik regelmatig opdrachten uit bij Lilian. Vaak waren dit informatieve artikelen op opvoedkundig gebied. Dit was Lilians kracht: iets helemaal uitzoeken en dat op een heldere manier opschrijven. Vaak met praktische tips, handige adviezen of in de vorm van weetjes.
— Alice van Essen, managing editor bij Flow International
Met Lilian heb ik met veel plezier samengewerkt tijdens een gezamenlijke eindredactieopdracht. Lilian is scherpzinnig, enthousiast en ondernemend. Tijdens gesprekken en interviews dringt ze snel door tot de kern van iemands verhaal.
— Masja de Ree, tekstschrijver en eindredacteur
Lilian is een prettige, betrouwbare collega om mee samen te werken. Ik werkte met haar samen bij radio Amsterdam FM en bij universiteitskrant Ad Valvas. Lilian heeft een heldere stijl van interviewen. Door haar oprechte interesse in mensen, werden haar radio-interviews vaak gesprekken die echt ergens over gingen.
— Welmoed Visser, journalist en eindredacteur bij Ad Valvas
Bij radio Amsterdam FM en het festival dat we organiseerden op de Universiteit van Amsterdam leerde ik Lilian kennen als een harde werker met hart voor wat ze doet. Altijd vol goede ideeën. Ze is een geïnteresseerde vragensteller bij wie mensen zich thuis voelen.
— Elianne Meijer, verslaggever/redacteur bij IKON